24.4 C
Chișinău
AcasăIstoriiLa Bălți a fost amenajat cu suportul OIM un teren de joacă

La Bălți a fost amenajat cu suportul OIM un teren de joacă

Un teren de joacă amenajat cu suportul Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) a fost inaugurat astăzi într-o zonă rezidențială a orașului Bălți. Locul de joacă este adaptat la nevoile persoanelor cu dizabilități.

Terenul este dotat cu zone pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani și între 7 și 12 ani, o zonă pentru tenis de masă, o zonă pentru antrenament care poate fi folosită atât de tineri, cât și de persoanele în vârstă, și o zonă de șah. Masa de tenis este special concepută pentru a fi folosită de persoanele cu dizabilități.

„Acest minunat loc de joacă este în beneficiul familiilor de refugiați și al copiilor lor, dar și al populației locale. În acest parc toți copiii se pot juca acum împreună. Mulțumim Primăriei municipiului Bălți pentru colaborarea excelentă și Guvernului SUA pentru contribuția financiară generoasă la realizarea acestui loc de joacă”, a afirmat Lars Johan Lönnback, șeful misiunii OIM Moldova.

„Astăzi, este un eveniment important pentru noi. Împreună, am realizat un proiect, iar acum avem un loc de joacă pentru refugiați, moldoveni și cetățeni din Bălți. Prin jocuri, putem obține pacea. Suntem recunoscători OIM și Guvernului SUA pentru că au făcut posibil acest proiect”, a menționat Nicolai Grigorişin, primarul municipiului Bălți.

Din aceeaşi categorie

Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, cântă rock pe versurile lui Grigore Vieru de Ziua Limbii Române

Ambasadorul UE la Chişinău, Janis Mazeiks, a adus un...

Antreprenorul social Sergiu Gurău oferă zilnic prânzuri calde pentru 150 de bătrâni solitari din satele Răzeni și Cigârleni

Sergiu Gurău este antreprenor social. Practică această activitate timp...

Principiul celor patru de „C” a fost promovat într-un proiect la un liceu din raionul Rîșcani

Grupul de inițiativă „Tic-Tac Impact de la Liceul din...

Poveste captivantă care ne amintește că gesturile mici de bunătate pot avea un impact imens asupra lumii înconjurătoare

Polițiștii de Frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.