26.6 C
Chișinău
AcasăIstoriiPrincipiul celor patru de „C” a fost promovat într-un proiect la un...

Principiul celor patru de „C” a fost promovat într-un proiect la un liceu din raionul Rîșcani

Grupul de inițiativă „Tic-Tac Impact de la Liceul din satul Văratic, raionul Rîșcani, a implementat proiectul „The 4C”. Acesta și-a propus să dezvolte în rândul elevilor instituției școlare din Văratic a abilităților de învățare modernă axate pe comunicare, colaborare, creativitate și gândire critică (cei 4 de C), scrie jurnalist.md.

„Lumea se află într-o continuă schimbare, iar tinerii trebuie să dea dovadă de tot mai multe abilități pentru a face față cerințelor societății actuale, cele mai importante fiind axate pe cei patru de „C” – comunicare, colaborare, creativitate și gândirea critică”, spune Ariadna Șalaru, liderul proiectului.

Cu cei 15.000 de lei, câștigați în proiectul finanțat de Fondul pentru Tineri Rîșcani, membrii grupului de inițiativă au procurat două televizoare Smart, care au fost instalate în liceul, după ce au fost promovate patru activități. Alte contribuții, în sumă de 5.449 de lei, au fost alocate de către Liceul din Văratic.

„Finanțarea din exterior și proiectele propuse de tineri sunt „colacul de salvare”, pe de o parte pentru responsabilizarea și motivarea tinerilor la realizarea aspirațiilor, iar pe de altă parte pentru modernizarea instituțiilor în situația bugetelor austere”, spune mentorul proiectului Adriana Cernei.

Proiectul „The 4C” a fost realizat de grupul de inițiativă „Tic-Tac Impact”, în cadrul programului de granturi mici a Fondului pentru Tineri Rîșcani, finanțat de Fundația Est-Europeană, din resursele acordate de Suedia. Proiectul a fost co-finanțat de Direcția de Învățământ Tineret și Sport Rîșcani, din resursele acordate de Consiliul Raional Rîșcani.

Din aceeaşi categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.