26.6 C
Chișinău
AcasăIstoriiJaponia investește într-o grădiniță din raionul Ștefan Vodă

Japonia investește într-o grădiniță din raionul Ștefan Vodă

Grădinița „Albinuța” din satul Slobozia, raionul Ștefan Voda,va fi renovată cu ajutorul Japoniei. Contractul de grant, în mărime de 64,8 mii de dolari, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”, a fost semnat de ambasadorul Yamada Yoichiro și primarul interimar al satului Slobozia, Svetlana Zavalisca, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ambasada Japoniei Menționează că proiectul va contribui la crearea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului educațional, protecția sănătății și securității copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar al grădiniței „Albinuța”. Beneficiarii proiectului vor fi 125 de copii, 25 de educatori și personal tehnic din grădiniță.

Ambasadorul Japoniei, Yamada Yoichiro, a subliniat faptul că „până copiii de azi devin adulți, Moldova va fi deja, cu siguranță, membru al Uniunii Europene. Ce frumos este când copiii trăiesc cu așteptări naționale mărețe”, a mai remarcat ambasadorul.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7 milioane de dolari pentru 84 de proiecte (exceptând noul proiect) în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

 

Din aceeaşi categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.