24.4 C
Chișinău
AcasăIstoriiJaponia investește într-o grădiniță din raionul Ștefan Vodă

Japonia investește într-o grădiniță din raionul Ștefan Vodă

Grădinița „Albinuța” din satul Slobozia, raionul Ștefan Voda,va fi renovată cu ajutorul Japoniei. Contractul de grant, în mărime de 64,8 mii de dolari, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”, a fost semnat de ambasadorul Yamada Yoichiro și primarul interimar al satului Slobozia, Svetlana Zavalisca, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă, Ambasada Japoniei Menționează că proiectul va contribui la crearea condițiilor optime pentru buna desfășurare a procesului educațional, protecția sănătății și securității copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar al grădiniței „Albinuța”. Beneficiarii proiectului vor fi 125 de copii, 25 de educatori și personal tehnic din grădiniță.

Ambasadorul Japoniei, Yamada Yoichiro, a subliniat faptul că „până copiii de azi devin adulți, Moldova va fi deja, cu siguranță, membru al Uniunii Europene. Ce frumos este când copiii trăiesc cu așteptări naționale mărețe”, a mai remarcat ambasadorul.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7 milioane de dolari pentru 84 de proiecte (exceptând noul proiect) în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

 

Din aceeaşi categorie

Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, cântă rock pe versurile lui Grigore Vieru de Ziua Limbii Române

Ambasadorul UE la Chişinău, Janis Mazeiks, a adus un...

Antreprenorul social Sergiu Gurău oferă zilnic prânzuri calde pentru 150 de bătrâni solitari din satele Răzeni și Cigârleni

Sergiu Gurău este antreprenor social. Practică această activitate timp...

Principiul celor patru de „C” a fost promovat într-un proiect la un liceu din raionul Rîșcani

Grupul de inițiativă „Tic-Tac Impact de la Liceul din...

Poveste captivantă care ne amintește că gesturile mici de bunătate pot avea un impact imens asupra lumii înconjurătoare

Polițiștii de Frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.