20.2 C
Chișinău
AcasăMagazinFrumoasa inventatoare a WiFi-ului

Frumoasa inventatoare a WiFi-ului

Născută la Viena pe 9 noiembrie 1914, sub numele Maria Kiesler, Hedy Lamarr este cunoscută pentru cariera sa de succes în cinematografie, dar și pentru inventarea unui dispozitiv care a precedat sistemele de comunicație wireless utilizate astăzi pe smartphone-uri, tablete sau GPS.

Prototipul inventat de ea funcționa prin utilizarea undelor radio și folosea salturi de frecvență pentru a bloca interceptarea informațiilor transmise. Viața ei a fost tumultuoasă și plină de evenimente marcante încă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 19 ani, ea a fost nevoită să se căsătorească cu fabricantul austriac de arme, Fritz Mandl, într-o căsătorie aranjată de părinții ei în anul 1933.

Hedy a crescut cu încurajarea părinților ei să creadă că poate face orice și să devină oricine își dorește. Ea a știut întotdeauna să profite de conjuncturile în care s-a aflat. De exemplu, în timp ce era prezentă ca soție-trofeu la dineuri oficiale, Hedy avea discuții lungi cu lideri mondiali precum Stalin sau Hitler. Este posibil ca în urma acestor discuții să-i fi venit ideea de a inventa niște micro-unde care să fie alternative undelor radio deja utilizate în armată, iar brevetul acestei invenții a fost oferit gratuit guvernului american. Această invenție a fost precursorul tehnologiilor Wi-Fi, GPS și Bluetooth pe care le folosim astăzi.

Viața lui Hedy a fost plină de evenimente tumultuoase. S-a căsătorit de șase ori până la sfârșitul vieții, iar după ultimul divorț a rămas singură pentru ultimii 35 de ani ai vieții sale.

Din aceeaşi categorie

Cum să ne ridicăm vibrația ca să evităm suferința

Emoțiile și gândurile ne influențează sănătatea fizică în funcție...

Sfaturi despre cum să faci față meselor de Paște

Întrucât sărbătorile pascale se apropie, în podcastul G4Media „Fântâna...

Andreea Marin: Secretul siluetei la 49 de ani

Andreea Marin, cunoscută pentru promovarea unui stil de viață...

Oamenii cu cip în creier. Elon Musk anunţă o premieră mondială

Start-up-ul Neuralink, al cărui co-fondator este Elon Musk, a...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.