24.4 C
Chișinău
AcasăMagazinCât este de sănătoasă brânza de vaci

Cât este de sănătoasă brânza de vaci

A fost o vreme când brânza de vaci era cel mai tare aliment, însă, cu timpul, popularitatea acesteia s-a diminuat. Conform dieteticianului american Vandana Sheth, brânza de vaci este bogată în proteine și alte substanțe nutritive, fiind în același timp relativ săracă în calorii.

Unul dintre beneficiile consumului de brânză de vaci a fost deja menționat: conținutul său ridicat de proteine. În plus, aceasta conține vitamina B12, seleniu, riboflavină și fosfor.

Conform unor studii, consumul de alimente bogate în vitamina B12, precum ar fi brânza de vaci, poate ajuta la reducerea anxietății. În plus, seleniul din brânza de vaci susține sistemul imunitar și sănătatea tiroidei.

Deși toată brânza de vaci conține nutrienții menționați mai sus, Sonya Angelone, dietetician, susține că „brânza de vaci conține o cantitate semnificativă de sodiu, dar brânza de vaci cu conținut scăzut de sodiu poate fi consumată dacă sunteți îngrijorat de aportul de sodiu sau dacă trebuie să reduceți sodiul din alimentație”.

„Brânza de vaci este o sursă bună de proteine, în special de cazeină, care vă poate ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp și poate ajuta la pierderea în greutate”, afirmă Sheth.

Din aceeaşi categorie

Informații uluitoare despre vitamine

Nici pe departe nu știm totul despre vitamine! Atât...

Jurnalistul Valeriu Saharneanu a publicat o carte despre războiul din Ucraina

La Biblioteca Națională a fost lansată astăzi cartea ”Război...

7 curiozități interesante despre femeile din antichitate

Cine ar fi crezut că femeile din Antichitate aveau...

A supraviețuit căderii în Niagara, dar a murit alunecând pe o coajă de portocală

În fiecare secundă, 1,9 milioane de metri cubi de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.