11.1 C
Chișinău
AcasăMagazinCât este de sănătoasă brânza de vaci

Cât este de sănătoasă brânza de vaci

A fost o vreme când brânza de vaci era cel mai tare aliment, însă, cu timpul, popularitatea acesteia s-a diminuat. Conform dieteticianului american Vandana Sheth, brânza de vaci este bogată în proteine și alte substanțe nutritive, fiind în același timp relativ săracă în calorii.

Unul dintre beneficiile consumului de brânză de vaci a fost deja menționat: conținutul său ridicat de proteine. În plus, aceasta conține vitamina B12, seleniu, riboflavină și fosfor.

Conform unor studii, consumul de alimente bogate în vitamina B12, precum ar fi brânza de vaci, poate ajuta la reducerea anxietății. În plus, seleniul din brânza de vaci susține sistemul imunitar și sănătatea tiroidei.

Deși toată brânza de vaci conține nutrienții menționați mai sus, Sonya Angelone, dietetician, susține că „brânza de vaci conține o cantitate semnificativă de sodiu, dar brânza de vaci cu conținut scăzut de sodiu poate fi consumată dacă sunteți îngrijorat de aportul de sodiu sau dacă trebuie să reduceți sodiul din alimentație”.

„Brânza de vaci este o sursă bună de proteine, în special de cazeină, care vă poate ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp și poate ajuta la pierderea în greutate”, afirmă Sheth.

Din aceeaşi categorie

Oamenii cu cip în creier. Elon Musk anunţă o premieră mondială

Start-up-ul Neuralink, al cărui co-fondator este Elon Musk, a...

Predicție cumplită: în 2024, „un compatriot” îl va ucide pe președintele rus Vladimir Putin

Baba Vanga, o celebră clarvăzătoare, a spus că în...

Informații uluitoare despre vitamine

Nici pe departe nu știm totul despre vitamine! Atât...

Jurnalistul Valeriu Saharneanu a publicat o carte despre războiul din Ucraina

La Biblioteca Națională a fost lansată astăzi cartea ”Război...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.