12.7 C
Chișinău
AcasăActualComisia Europeană alocă Republșicii Moldova 52 de milioane de euro

Comisia Europeană alocă Republșicii Moldova 52 de milioane de euro

Comisia Europeană va acorda Republicii Moldova un suport de 52 de milioane de euro, În acest sens urmează să fie semnate două acorduri, pentru care Guvernul a aprobat proiectul pentru inițierea negocierilor, transmite IPN.

Acordul de finanțare privind Programul „UE pentru Reforme” prevede oferirea unui grant de 27 de milioane de euro. Domeniile prioritare pentru asistența europeană sunt politicile și programele privind populația și sănătatea reproductivă, guvernanța și societatea civilă, pacea și securitatea.

Printre prioritățile Acordului de finanțare a Programului „UE pentru redresare și reziliență” se numără economia rezilientă, sustenabilă și integrată. La fel este vorba despre reziliența în materie de mediu și schimbările climatice; societăți reziliente, echitabile și favorabile incluziunii. Valoarea acestui acord este de 25 de milioane de euro, care, de asemenea, vor fi acordați cu titlu de grant.

Acordurile de Finanțare urmează a fi semnate de către ministrul finanțelor, Dumitru Budianschi, și Lawrence Meredith, director pentru relațiile cu țările din vecinătatea estică, din partea Comisiei Europene.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.