17.7 C
Chișinău
AcasăActualAutoritatea Aeronautică Civilă despre anularea zborurilor Air Moldova: motivul este situația financiară...

Autoritatea Aeronautică Civilă despre anularea zborurilor Air Moldova: motivul este situația financiară precară a operatorului aerian

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) informează că monitorizează situația curentă a Air Moldova după ce operatorul aerian a anulat mai multe zboruri, transmite MOLDPRES.

Potrivit AAC, „motivul pentru anularea zborurilor este situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți cum ar fi: Întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale”.

„În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirii cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian”, a precizat AAC într-un comunicat de presă.

Totodată, instituția a încurajat pasagerii care sunt blocați în aeroporturi să solicite asistență din partea operatorului aerian „care are obligațiunea de a oferi pasagerilor cazare și hrană până la identificarea opțiunilor de rerutare spre destinația finală”.

Pasagerii ale căror zboruri au fost anulate, pot apela Telefonul consumatorului – (022) 823583 sau își pot revendica drepturile accesând pagina oficială a AAC la rubrica „Protecția consumatorului”.

Air Moldova nu a venit deocamdată cu o reacție în acest caz.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.