11.1 C
Chișinău
AcasăActualAutoritatea Aeronautică Civilă despre anularea zborurilor Air Moldova: motivul este situația financiară...

Autoritatea Aeronautică Civilă despre anularea zborurilor Air Moldova: motivul este situația financiară precară a operatorului aerian

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) informează că monitorizează situația curentă a Air Moldova după ce operatorul aerian a anulat mai multe zboruri, transmite MOLDPRES.

Potrivit AAC, „motivul pentru anularea zborurilor este situația financiară precară a operatorului aerian și imposibilitatea achitării pentru serviciile prestate de către terți cum ar fi: Întreprinderea de deservire la sol ce prestează servicii de alimentare cu combustibil pentru aeronave și lessorii care au oferit în chirie, pe termen scurt, aeronave pentru a suplini capacitățile operaționale”.

„În cazul neremedierii situației financiare în termeni proximi și suplinirii cu flotă de aeronave suficiente pentru prestarea serviciilor în care s-au angajat, compania aeriană riscă să îi fie suspendat Certificatul de Operator Aerian”, a precizat AAC într-un comunicat de presă.

Totodată, instituția a încurajat pasagerii care sunt blocați în aeroporturi să solicite asistență din partea operatorului aerian „care are obligațiunea de a oferi pasagerilor cazare și hrană până la identificarea opțiunilor de rerutare spre destinația finală”.

Pasagerii ale căror zboruri au fost anulate, pot apela Telefonul consumatorului – (022) 823583 sau își pot revendica drepturile accesând pagina oficială a AAC la rubrica „Protecția consumatorului”.

Air Moldova nu a venit deocamdată cu o reacție în acest caz.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

Tarife reduse la roaming pentru cetățenii Republicii Moldova care călătoresc în UE

Cetățenii moldoveni beneficiază de tarife reduse la roaming. Acordul...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.