17.2 C
Chișinău
AcasăActualAstăzi se împlinesc 9 ani de la instituirea regimului liberalizat de vize...

Astăzi se împlinesc 9 ani de la instituirea regimului liberalizat de vize cu UE pentru cetățenii Republicii Moldova

În această perioadă de timp, peste 2,4 milioane de moldoveni au călătorit în spațiul european, având oportunitatea de a-și întâlni prietenii și familiile sau de a vizita locurile turistice din țările respective.

Totodată, regimul liberalizat de vize a oferit oportunități noi pentru schimbul de experiență, cunoaștere și dezvoltare personală și a consolidat legăturile interumane, culturale și sociale dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, se menționează într-un mesaj al ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Potrivit oficialului, liberalizarea regimului de vize a fost unul dintre pașii importanți în direcția aderării la UE.

Amintim că Dialogul Republica Moldova-UE privind liberalizarea regimului de vize a fost lansat la 15 iunie 2010, Planul de Acțiuni fiind oferit țării noastre la 24 ianuarie 2011.

La 27 noiembrie 2013, Comisia Europeană a propus liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova. Aceasta a confirmat că Republica Moldova a îndeplinit toate condiționalitățile Planului de Acțiuni și a fost susținută de Consiliul UE la 20 decembrie și Parlamentul European la 27 februarie 2014. Începând cu data de 28 aprilie 2014 cetățenii Republicii Moldova pot călători fără vize în UE.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.