24.4 C
Chișinău
AcasăMagazinFructul miraculos care ajută la dormit

Fructul miraculos care ajută la dormit

Experții au arătat faptul că dacă vă chinuiți să dormiți, există lucruri pe care le puteți încerca și care vă pot ajuta, iar unul dintre ele este un fruct delicios.

Experții au explicat că un somn prost poate duce la o multitudine de probleme de sănătate și, de asemenea, scade performanța fizică și mentală în timpul zilei. Și, asta fără a mai menționa efectele negative asupra stării tale de spirit atunci când te simți obosit.

Dar, există un fruct pe care îl poți mânca înainte de a avea parte de un somn de frumusețe și care te va face să te simți mult mai bine când te trezești dimineața, potrivit mirror.co.uk.

Experții de la BedKingdom.co.uk au împărtășit de ce kiwi este o modalitate fantastică de a te relaxa înainte de culcare și cum te poate face să te simți mai bine pe termen lung.

Ei au spus: „Fructele de kiwi au fost o caracteristică în rutina de culcare ale multor oameni de mulți ani, iar știința susține valoarea kiwi ca ajutor pentru somn. Studiile au arătat că kiwi poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului, a timpului de somn și a eficienței somnului după o lună de consum regulat de kiwi înainte de somn. Kiwi conține cantități mari de serotonină și antioxidanți, precum și vitamine precum acidul folic, și vitamina B, care pot ajuta la tratarea tulburărilor de somn, precum și la resetarea programului de somn.”

De asemenea, experții recomandă să nu consumați cofeină prea târziu, deoarece aceasta „poate dura până la 10 ore pentru a părăsi complet fluxul sanguin”, prin urmare, poate interfera cu somnul corespunzător.

Iar dacă faceți exerciții fizice pe timp de noapte, ar putea fi timpul să vă schimbați rutina, deoarece studiile au descoperit că ora de dimineață este cel mai bun moment pentru a face exerciții fizice.

Din aceeaşi categorie

Informații uluitoare despre vitamine

Nici pe departe nu știm totul despre vitamine! Atât...

Jurnalistul Valeriu Saharneanu a publicat o carte despre războiul din Ucraina

La Biblioteca Națională a fost lansată astăzi cartea ”Război...

7 curiozități interesante despre femeile din antichitate

Cine ar fi crezut că femeile din Antichitate aveau...

A supraviețuit căderii în Niagara, dar a murit alunecând pe o coajă de portocală

În fiecare secundă, 1,9 milioane de metri cubi de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.