11.1 C
Chișinău
AcasăMagazinConsumul acestor alimente irezistibile mărește riscul de a face Alzheimer

Consumul acestor alimente irezistibile mărește riscul de a face Alzheimer

Cu toții le mâncăm – alimentele ultraprocesate, precum pizza congelată și produsele deja preparate, ne fac viețile agitate mult mai ușoare. În plus, sunt foarte delicioase. Cine poate rezista când are în față hotdogi, cârnați, burgeri, cartofi prăjiți, sucuri dulci, biscuiți, prăjituri, bomboane, gogoși și înghețate?

Din păcate, însă, dacă peste 20% din consumul zilnic de calorii este reprezentat de alimentele ultraprocesate, riscul apariției declinului cognitiv crește, potrivit unui nou studiu citat de CNN. Procentul de 20% este egal cu aproximativ 400 de calorii pe zi dintr-o dietă de 2.000 de calorii pe zi. În comparație, o porție mică de cartofi prăjiți și un cheeseburger de la McDonald’s conțin în total 530 de calorii.

Partea din creierul nostru care se ocupă de funcția executivă – abilitatea de a procesa informații și de a lua decizii – este cea mai afectată, potrivit studiului publicat luni în publicația medicală JAMA Neurology. Bărbații și femeile care mănâncă cea mai mare cantitate zilnică de alimente ultraprocesate au o rată de declin cognitiv global cu 28% mai rapidă și o rată de declin a funcției executive a creierului cu 25% mai mare în comparație cu oamenii care consumă cele mai puține astfel de alimente pe zi.

Din aceeaşi categorie

Oamenii cu cip în creier. Elon Musk anunţă o premieră mondială

Start-up-ul Neuralink, al cărui co-fondator este Elon Musk, a...

Predicție cumplită: în 2024, „un compatriot” îl va ucide pe președintele rus Vladimir Putin

Baba Vanga, o celebră clarvăzătoare, a spus că în...

Informații uluitoare despre vitamine

Nici pe departe nu știm totul despre vitamine! Atât...

Jurnalistul Valeriu Saharneanu a publicat o carte despre războiul din Ucraina

La Biblioteca Națională a fost lansată astăzi cartea ”Război...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.