20.2 C
Chișinău
AcasăOpiniiGrupul Șor încearcă să submineze parcursul european al Republicii Moldova, opinie

Grupul Șor încearcă să submineze parcursul european al Republicii Moldova, opinie

Recenta confiscare a peste un milion de dolari, bani introduși ilegal în Republica Moldova de mai multe persoane care veneau din Rusia, a ridicat semne de întrebare cu privire la scopurile și activitățile grupului Șor din țară. Potrivit analistului politic Ion Tăbârță, acțiunile acestui grup au ca scop perturbarea situației social-politice din Republica Moldova și deturnarea parcursului european al statului.

Într-o intervenție pentru emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, Ion Tăbârță a subliniat că aceste practici vor continua atât timp cât persoanele responsabile nu vor fi pedepsite. Mai mult decât atât, el a avertizat că Federația Rusă încearcă să-și extindă influența asupra Chișinăului și să controleze deciziile politice din Republica Moldova.

„Toate acele practici pentru care acest partid a fost scos în afara legii vor continua. Ei încearcă acum să se adapteze, să ocolească normele legale și aceasta desigur se referă în mod special la finanțarea ilicită a acestui grup. Toate aceste grupuri demonstrează că partidul Șor, deși a fost scos în afara legii, continuă să existe, ambalat juridic sub alte formațiuni. Asta pentru că există în continuare cei din grupul Șor care stau la baza acțiunilor ilicite și acest lucru va continua atât timp cât persoanele care comit ilegalități nu sunt trase la răspundere”, a explicat Ion Tăbârță.

Expertul politic a subliniat că grupul Șor și-a adaptat strategiile pentru a rămâne activ, chiar și după ce partidul a fost scos în afara legii. Continuarea existenței acestuia sub alte forme juridice arată că lupta împotriva activităților ilicite ale acestui grup trebuie să continue cu determinare.

Ion Tăbârță a subliniat, de asemenea, că este esențial ca autoritățile să tragă la răspundere pe cei implicați în activități ilegale, pentru a contracara influența și acțiunile grupului Șor și pentru a asigura că Republica Moldova își menține parcursul european.

Aceste comentarii vin în contextul în care Republica Moldova se confruntă cu presiuni interne și externe asupra parcursului său european, iar lupta împotriva corupției și a influenței nefaste a unor grupuri este esențială pentru viitorul său democratic și european.

Din aceeaşi categorie

Igor Boţan: Inițiativa de organizarea referendumului pro-UE este un pas în întâmpinarea opoziției

Inițiativa anunțată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, de...

Politolog german combate propaganda rusă despre o nouă împărțire a lumii

Politologul german de origine română Anneli Ute Gabanyi combate...

Igor Boțan afirmă că procesul de integrare europeană oferă țării o perspectivă clară de dezvoltare

Integrarea europeană ar putea ajuta țara să scape de...

Igor Boțan: Republica Moldova obține beneficii substanțiale în urma Summitului Comunității Politice Europene

Republica Moldova se bucură de numeroase beneficii ca rezultat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.