12.7 C
Chișinău
AcasăOpiniiDragoș Galbur, PNM: 90% din presa noastră se ocupă cu îndobitocirea populației

Dragoș Galbur, PNM: 90% din presa noastră se ocupă cu îndobitocirea populației

Cu vreo lună în urmă am dat un interviu unei gazete din Chișinău. Interviul nu a fost publicat, pe motiv că redactorul șef a zis că ei nu promovează persoane politice. Același redactor șef, câteva zile mai târziu publica un interviu cu liderul unui alt partid politic, a scris într-o postare pe Facebook Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM).

În ultimele luni am fost abordat de presă, pe diferite subiecte, am vorbit, dar așa și nu au dat pe post. Am fost nedumerit.

Pe 27 martie am invitat presa la un eveniment, să vorbim despre Sfatul Țării, despre Unirea Basarabiei cu România. A venit un singur post.

Săptămâna aceasta am vorbit pe scări la Președinție pentru TV8 și JurnalTV despre faptul că tinerii susțin parcursul european al Republicii Moldova, că îndemnăm lumea să iasă la miting pe 21 mai. Niciun canal nu a dat pe post interviul meu.

Dacă eram Dodon, Chicu, Usatîi sau Tauber, ca să spun minciuni și să semăn ură în societate, mă arătau toate canalele non stop, a mai scris Galbur.

Constat că presa noastră, din păcate, 90% se ocupă cu îndobitocirea populației. 10% își fac meseria onest. Toată pleava politică e pe ecrane de dimineață până seară. Tot felul de cârnați și crenvurști. De unde vrem noi cultură și civilizație politică în societate, dacă nonvalorile sunt promovate la TV pe post de valori? Dacă discursul de ură e dat drept discurs politic, iar aroganța, incompetența și prostia sunt prezentate ca și calități? Scopul presei este nu doar să informeze, dar să și educe! Să ducă lumina acolo unde e întuneric, notează liderul PNM.

Cumva m-am consolat cu gândul că nu mă invită nimeni nicăieri. M-au invitat doar cei de la Vocea Basarabiei și N4 la emisiuni, pentru asta îi respect, că oferă cuvânt și tinerilor, și oamenilor care au făcut carte, care au ceva de spus și care, de facto, reprezintă viitorul acestei țări (refuz să cred că viitorul Republicii Moldova va arăta așa cum arătat pe 9 mai).

Săptămâna aceasta am fost invitat la un canal TV al lui Șor. Am stat pe gânduri, dar am acceptat. De acum încolo o să merg peste tot unde voi fi invitat și ascultat. Știu că o să-mi iau palme că de ce am mers la un post TV pro-rus, dar îmi asum. Așa vreau eu. Să vorbesc despre România, limba română, Uniunea Europeană etc în fața unui public pro-rus.

Dacă presa finanțată de Uniunea Europeană și SUA îi arată și scriu despre politicienii pro-ruși, zilnic, răspândind inepțiile și propaganda acestora, atunci eu o să fac invers. O să merg în tabăra adversă, mai scrie Dragoș Galbur.

Din aceeaşi categorie

Igor Boţan: Inițiativa de organizarea referendumului pro-UE este un pas în întâmpinarea opoziției

Inițiativa anunțată de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, de...

Politolog german combate propaganda rusă despre o nouă împărțire a lumii

Politologul german de origine română Anneli Ute Gabanyi combate...

Igor Boțan afirmă că procesul de integrare europeană oferă țării o perspectivă clară de dezvoltare

Integrarea europeană ar putea ajuta țara să scape de...

Igor Boțan: Republica Moldova obține beneficii substanțiale în urma Summitului Comunității Politice Europene

Republica Moldova se bucură de numeroase beneficii ca rezultat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.