26.6 C
Chișinău
AcasăActualCu ajutorul UE, la Cărpineni, Hânceşti a fost lansat un Centru de...

Cu ajutorul UE, la Cărpineni, Hânceşti a fost lansat un Centru de Consultanță în Afaceri

Centrul de Consultanță în Afaceri Cărpineni a fost lansat în raionul Hânceşti, în cadrul proiectului „Parteneriat multi-dimensional pentru dezvoltare economică durabilă incluzivă în comuna Cărpineni”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului „Primarii pentru creștere economică” și implementat de primăria localității și AO Cutezătorul, transmite MOLDPRES.

În cadrul Centrului din Cărpineni vor fi prestate servicii de consultanță pentru mediul de afaceri local și regional în domenii de contabilitate, resurse umane, programe de finanțare, dreptul muncii, promovare și altele.

„Dezvoltarea economică durabilă a unei țări înseamnă investiții în toate regiunile acesteia, inclusiv în zonele rurale. Din acest considerent, am susținut crearea Centrului de consultanță în afaceri în comuna Cărpineni. Cu siguranță, Centrul va susține dezvoltarea economică a comunei prin oferirea de consultanță și instruire antreprenorilor locali, ceea ce va contribui la crearea locurilor de muncă și multe ale oportunități pentru tinerii din localitate, care vor putea munci aici, acasă”, a declarat la eveniment Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

Centrul de consultanță în afaceri va oferi servicii necesare antreprenorilor locali, care lipsesc în mediul rural. Acestea vor contribui la dezvoltarea mediului de afaceri din regiune prin consolidarea capacităților antreprenorilor existenți. De asemenea, serviciile Centrului vor stimula lansarea de noi afaceri prin susținerea și facilitarea accesului la resurse financiare, investitori, furnizori de servicii și parteneri.

„Centrul are misiunea de a oferi tot suportul necesar mediului de afaceri rural. La sate accesul limitat la diverse informații de ordin juridic sau dreptul muncii se resimt direct asupra afacerilor. Noi ne-am dorit să concentrăm cât mai multe servicii de informare și suport pentru antreprenori într-un singur centru, unde oamenii vor beneficia și de consultare, dar și de oportunitatea de a aplica la diverse programe de finanțare”, a subliniat Ion Cărpineanu, primarul comunei Cărpineni.

Proiectul „Parteneriat multi-dimensional pentru dezvoltare economică durabilă incluzivă în comuna Cărpineni”, este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului „Primarii pentru creștere economică” și implementat de primăria localității și AO Cutezătorul. Valoarea totală a proiectului este de circa 270 de mii de euro, dintre care cca 240 de mii reprezintă contribuţia Uniunii Europene. Proiectul este implementat în perioada 2022-2023. Grație asistenței UE, prin intermediul acestui proiect, au fost înregistrate rezultate importante pentru dezvoltarea economică a comunității. Astfel, 35 de antreprenori au beneficiat de instruire pentru consolidarea capacităților antreprenoriale, peste 100 de angajați ai companiilor din regiune au fost instruiți privind sporirea culturii antreprenoriale, iar peste 30 de tineri au urmat cursuri de instruire și activități care stimulează dezvoltarea spiritului antreprenorial. Totodată, a fost creat brandul local și un cluster antreprenorial, cu scopul promovării produselor locale și atragerii investițiilor.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.