26.6 C
Chișinău
AcasăActualȘapte persoane vor activa la ONU Moldova în cadrul unui program de...

Șapte persoane vor activa la ONU Moldova în cadrul unui program de stagii

Șapte stagiari din grupuri subreprezentate vor activa la ONU Moldova în cadrul celei de-a cincea ediții a Programului ONU de Stagii pentru Diversitate. Persoanele vor urma un stagiu de patru luni în una din agențiile Organizației Națiunilor Unite, transmite IPN.

„ONU în Moldova are o plăcere deosebită să lanseze cea de-a cincea ediție a Programului de Stagii pentru Diversitate. Acest program subliniază diversitatea noastră individuală și colectivă, dar și importanța și necesitatea diversității pentru a ne atinge ambițiile colective ca cetățeni și ca membri ai sistemului Națiunilor Unite. Vom avea ocazia să învățăm să facem schimb de experiențe, inclusiv să respectăm principiul de a nu lăsa pe nimeni în urmă. Sper că instituțiile publice și mediul privat vor urma exemplul nostru”, a spus Simon Springett, coordonator rezident al ONU în Moldova.

Datorită acestei oportunități, stagiarii vor obține experiență practică și competențe profesionale utile pentru viitoarele angajări pe piața muncii, inclusiv la ONU. În același timp, ONU va ține cont de cunoștințele și experiența diversă a participanților pentru a se asigura că programele sale sunt mai incluzive și adaptate persoanelor ce aparțin grupurilor vulnerabile.

Programul ONU de Stagii pentru Diversitate este o inițiativă implementată cu succes de ONU Moldova din anul 2016. Acesta își propune să sprijine incluziunea persoanelor ce aparțin grupurilor vulnerabile, care se confruntă cu discriminare în viața socială, economică, publică și politică și au mai puține oportunități de participare la procesele de luare a deciziilor, fie de a beneficia de educație de calitate, oportunități de angajare și dezvoltare profesională. În același timp, inițiativa este o oportunitate de învățare și pentru ONU.

Din aceeaşi categorie

Peskov: „Panica în rândul ucrainenilor crește”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin,...

Purtarea panglicilor bicolore este interzisă de 9 mai: IGP recomandă evitarea mesajelor politice

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a...

Parlamentul simplifică viața antreprenorilor: formularele tipizate dispar

Veste bună pentru antreprenorii din Moldova: Parlamentul a adoptat...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.