24.4 C
Chișinău
AcasăActualRezervația "Orheiul Vechi" va fi reabilitată în cadrul unui proiect regional

Rezervația „Orheiul Vechi” va fi reabilitată în cadrul unui proiect regional

Un nou contract de antrepriză, care prevede lucrări de reabilitare a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, a fost semnat ieri la Butuceni, de către Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, rezervație şi firma executoare, transmite MOLDPRES.

Valoarea contractului de antrepriză constituie peste 26,5 milioane de lei (circa 2,7 mln de euro), bani care vor fi acordați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Potrivit ADR Centru, acest proiect investițional se planifică să fie implementat în următoarele 14 luni. „Urmează să fie executate lucrări de conservare și amenajare a accesului pentru vizitatori, inclusiv persoanele cu nevoi speciale, către obiectivele turistice a Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi. Astfel, urmează consolidarea și conservarea Băii medievale, lucrări de reconstrucție a valului de apărare, sistem de fortificare medieval cu săli de expoziție, lucrări de edificare a blocului cu sală de conferință multifuncțională, oficii și depozite”, indică sursa citată.

Realizarea obiectivelor propuse în cadrul proiectului va spori valorificarea sustenabilă a patrimoniului cultural, evidențierea patrimoniul arhitectural, precum și modernizarea infrastructurilor existente. Acest lucru va condiționa creșterea considerabilă a numărului vizitatorilor în zonă, fapt care va avea un impact benefic asupra comunității locale, va sprijini agenții economici din regiune și respectiv va mări aportul la bugetul local cât și la cel național, conform ADR Centru.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.