26.6 C
Chișinău
AcasăUncategorizedR. Moldova este pregătită să realizeze noi proiecte comune cu România

R. Moldova este pregătită să realizeze noi proiecte comune cu România

Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a primit vizita ministrului Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Oficialii au discutat despre importanța relațiilor bilaterale și a exprimat cu tărie convingerea că acestea vor continua să se dezvolte în același ritm susținut. România ne sprijină cu proiecte concrete. În context, a fost discutat despre construcția liniei electrice aeriene Bălți – Suceava, construcția a trei poduri rutiere peste râul Prut, dar și inaugurarea recentă a punctului de trecere a frontierei Leova – Bumbăta. Suntem determinați să realizăm în continuare proiecte comune care să aducă beneficii cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Datorită deschiderii și dialogului constant, relațiile noastre cu România sunt cele mai puternice din ultimele trei decenii. Contribuția concretă a României în sprijinul Republicii Moldova este recunoscută de către toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent de preferințele politice sau geopolitice.

„În cadrul discuției, ne-am referit la parcursul european al Republicii Moldova și la progresele noastre semnificative în implementarea celor nouă recomandări ale Comisie Europene. Obiectivul nostru este lansarea negocierilor de aderare la UE într-un termen cât mai restrâns, iar doamna Odobescu m-a asigurat că România va oferi un sprijin ferm în acest sens. România este principalul avocat al țării noastre în procesul de aderare la UE, fapt pentru care le suntem foarte recunoscători autorităților de la București.

Am discutat și despre Platforma de Sprijin a Moldovei, un proiect comun al României, Franței și Germaniei, următoarea ediție urmând să aibă loc în luna octombrie, la Chișinău, unde vom aduna laolaltă prietenii țării noastre.

De asemenea, mi-am exprimat recunoștința pentru participarea domnului președinte Klaus Iohannis la cea de-a doua ediție a Summit-ului CPE. Suntem recunoscători României pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment, în special în ceea ce privește securitatea și relațiile cu presa. Succesul summit-ului este rezultatul eforturilor noastre comune”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Din aceeaşi categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.