12.7 C
Chișinău
AcasăActualItalia interzice ChatGPT

Italia interzice ChatGPT

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Autorităţile italiene au anunţat vineri că au decis să blocheze robotul conversaţional ChatGPT, acuzat că nu respectă legislaţia referitoare la datele personale şi că nu deţine un sistem pentru verificarea vârstei utilizatorilor minori. Această decizie „cu efect imediat” va avea drept consecinţă „limitarea provizorie a prelucrării datelor utilizatorilor italieni prin intermediul OpenAI, creatorul ChatGPT”, a anunţat într-un comunicat de presă Autoritatea naţională pentru protecţia datelor cu caracter personal din Italia, scrie Agerpres.

ChatGPT a fost lansat în noiembrie 2022 şi a fost „adoptat” rapid de utilizatori, impresionaţi de capacitatea lui de a oferi răspunsuri clare la întrebări dificile, de a compune sonete şi chiar de a promova examene. De asemenea, ChatGPT poate fi utilizat pentru a scrie coduri informatice, fără a deţine cunoştinţele tehnice necesare.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/lumea-digitala/italia-interzice-chatgpt-si-ameninta-compania-mama-openai-cu-amenzi-de-20-milioane-de-euro-2301097

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.