Emoțiile și gândurile ne influențează sănătatea fizică în funcție de intensitate, durată și frecvență. Depinde doar de noi ca acestea să fie cu preponderență pozitive, altfel deschidem singuri ușa către îmbolnăvire.
Mai multe studii științifice au stabilit fără echivoc că fiecare gând și emoție pe care o avem au o frecvență specifică și emit un anumit gen de vibrație, ambele fiind măsurabile.
Gândurile pozitive au, evident, cele mai înalte frecvențe, în timp ce ideile și stările negative ne trag la propriu în jos, pentru că generează frecvențe joase.
De altfel, principiul rezonanței, puntea de legătură între știință și spiritualitate, spune că atragi ceea ce emiți.
La rândul lor, emoțiile se împart în două mari categorii: emoții primare și emoții secundare. Emoțiile primare sunt dragostea, bucuria, surpriza, mânia, tristețea și frica. Din acestea derivă și emoțiile secundare. De pildă, situațile în care ne simțim vinovați pentru că ne-am enervat sau când ne-a fost rușine pentru că ne-a cuprins frica.
Emoțiile secundare pot fi atât pozitive, cât și negative. Cele pozitive sunt afecțiunea, entuziasmul, satisfacția, optimismul și ușurarea. Cele negative sunt furia, dezgustul, iritarea, suferința, dezamăgirea și nervozitatea.