26.6 C
Chișinău
AcasăIstoriiCuloare și tradiții la festivalul ”Tezaurului Botnei”

Culoare și tradiții la festivalul ”Tezaurului Botnei”

Explozie de culoare și tradiții la festivalul ”Tezaurului Botnei”, care a avut loc la 16 iulie curent, în satul Zaim din raionul Căușeni.

Printr-o inițiativă locală inedită, trei localități care fac parte din Grupului de Acțiune Locală ”Tezaurul Botnei”, s-au unit pentru a promova cultura și dezvoltarea comunităților lor.

Grupuri artistice locale, dar și artiști din alte localități ale raionului Căușeni, au oferit reprezentații pline de energie și emoție, evidențiind diversitatea culturală a regiunii.

Pe lângă spectacole, vizitatorii au avut parte de un târg al meșterilor populari și delicii culinare locale, toate aceste activități subliniind importanța păstrării tradițiilor pentru generațiile viitoare.

Festivalul a unit comunitățile într-o celebrare a patrimoniului cultural al zonei.

Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Integrată (ADDI) a participat activ la prima ediție a festivalului ”Tezaurului Botnei”.

În cadrul evenimentului, ADDI a organizat diverse activități pentru refugiați si localnici, inclusiv ateliere de face painting. Scopul ADDI a fost să susțină participarea refugiaților din Ucraina la activitățile artistice și să contribuie în acest fel la coeziunea socială din regiune.

Din aceeaşi categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.