12.7 C
Chișinău
AcasăActualUniunea Europeană susține activitatea Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova printr-o donație de...

Uniunea Europeană susține activitatea Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova printr-o donație de echipamente

Uniunea Europeană susține activitatea Consiliului Audiovizualului (CA), în special cea legată de monitorizarea conținuturilor audiovizuale, printr-o donație de echipamente.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, ES Jānis Mažeiks, a vizitat azi Consiliul Audiovizualului pentru a dona autorității de reglementare 45 de calculatoare, 46 de dispozitive de surse neîntreruptibile de energie (UPS-uri), 16 laptopuri, 8 monitoare, două servere, precum și 55 de licențe pentru diferite tipuri de soft. Valoarea totală a echipamentului donat este 125 mii de euro.

În vederea asigurării unei reglementări corecte, CA va supraveghea reflectarea imparțială și echilibrată a informației, inclusiv corectitudinea redării situației din regiune, prezența programelor audiovizuale locale, spațiul egal pentru concurenții electorali, asigurarea egalității de gen în cadrul programelor audiovizuale. Toate acestea, monitorizate într-o manieră mai amplă grație dotării cu echipamentele donate de Uniunea Europeană, prin intermediul Internews.

Ambasadorul Jānis Mažeiks a declarat că Uniunea Europeană urmărește, prin contribuția sa, să modernizeze dotarea tehnică a CAului și să sporească implicit capacitățile personalului responsabil de controlul conținuturilor media audiovizuale.

Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a spus că donația din partea Uniunii Europene va spori randamentul autorității de reglementare, monitorizarea conținuturilor audiovizuale fiind unul din cele 7 obiective pe care și le-au stabilit membrii CA pentru anul 2023.

CA se va concentra în acest an pe controlul serviciilor de programe ale furnizorilor de servicii media audiovizuale în ce privește:

-reflectarea alegerilor locale;
-respectarea Concepțiilor generale ale serviciilor de programe;
-respectarea asigurării informării corecte;
-respectarea prevederilor privind programele audiovizuale locale;
-protejarea spațiului audiovizual național;
-protejarea patrimoniului lingvistic și cultural-național;
-respectarea condițiilor de plasare a publicității.

Actuala componență a Consiliului Audiovizualului și-a început mandatul pe 16 decembrie 2021, pentru o perioadă de 6 ani.

Din aceeaşi categorie

Republica Moldova își îmbunătățește semnificativ scorul în Indicele Percepției Corupției

Republica Moldova a înregistrat o creștere semnificativă a scorului...

Trei partide pro-europene din Moldova formează o alianță pentru a contesta guvernarea PAS

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA), Liga Comunelor și...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.