24.4 C
Chișinău
AcasăActualUniunea Europeană susține activitatea Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova printr-o donație de...

Uniunea Europeană susține activitatea Consiliului Audiovizualului al Republicii Moldova printr-o donație de echipamente

Uniunea Europeană susține activitatea Consiliului Audiovizualului (CA), în special cea legată de monitorizarea conținuturilor audiovizuale, printr-o donație de echipamente.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, ES Jānis Mažeiks, a vizitat azi Consiliul Audiovizualului pentru a dona autorității de reglementare 45 de calculatoare, 46 de dispozitive de surse neîntreruptibile de energie (UPS-uri), 16 laptopuri, 8 monitoare, două servere, precum și 55 de licențe pentru diferite tipuri de soft. Valoarea totală a echipamentului donat este 125 mii de euro.

În vederea asigurării unei reglementări corecte, CA va supraveghea reflectarea imparțială și echilibrată a informației, inclusiv corectitudinea redării situației din regiune, prezența programelor audiovizuale locale, spațiul egal pentru concurenții electorali, asigurarea egalității de gen în cadrul programelor audiovizuale. Toate acestea, monitorizate într-o manieră mai amplă grație dotării cu echipamentele donate de Uniunea Europeană, prin intermediul Internews.

Ambasadorul Jānis Mažeiks a declarat că Uniunea Europeană urmărește, prin contribuția sa, să modernizeze dotarea tehnică a CAului și să sporească implicit capacitățile personalului responsabil de controlul conținuturilor media audiovizuale.

Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a spus că donația din partea Uniunii Europene va spori randamentul autorității de reglementare, monitorizarea conținuturilor audiovizuale fiind unul din cele 7 obiective pe care și le-au stabilit membrii CA pentru anul 2023.

CA se va concentra în acest an pe controlul serviciilor de programe ale furnizorilor de servicii media audiovizuale în ce privește:

-reflectarea alegerilor locale;
-respectarea Concepțiilor generale ale serviciilor de programe;
-respectarea asigurării informării corecte;
-respectarea prevederilor privind programele audiovizuale locale;
-protejarea spațiului audiovizual național;
-protejarea patrimoniului lingvistic și cultural-național;
-respectarea condițiilor de plasare a publicității.

Actuala componență a Consiliului Audiovizualului și-a început mandatul pe 16 decembrie 2021, pentru o perioadă de 6 ani.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.