17.2 C
Chișinău
AcasăActualIncluderea Moldovei în zona UE „în roaming, ca acasăˮ, propusă de Comisia...

Includerea Moldovei în zona UE „în roaming, ca acasăˮ, propusă de Comisia Europeană

Astăzi, Comisia Europeană a luat o decizie istorică, adoptând propunerea de a include serviciul de roaming în Acordul de asociere între Uniunea Europeană și Republica Moldova. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ spre apropierea Moldovei de zona UE „în roaming, ca acasă”.

Conform comunicatului de presă emis de Comisia Europeană, această decizie va permite cetățenilor moldoveni care vizitează UE să beneficieze de servicii mobile în aceleași condiții tarifare ca acasă. De asemenea, călătorii din UE vor avea aceleași drepturi atunci când vizitează Republica Moldova.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, a subliniat importanța acestei hotărâri, afirmând că Moldova se află acum un pas mai aproape de aderarea la zona liberă de roaming a UE. El a adăugat că această decizie va aduce beneficii semnificative pentru cetățenii din ambele părți, facilitând comunicarea și călătoriile fără costuri suplimentare.

Această hotărâre a fost posibilă datorită declarației comune din 31 mai a operatorilor de telecomunicații din Europa și Moldova, care au convenit să reducă voluntar tarifele de roaming începând cu 1 ianuarie 2024, sub îndrumarea Comisiei Europene. Comisia va continua să actualizeze Acordul de asociere UE-Moldova pentru a integra cea mai recentă legislație europeană privind telecomunicațiile și serviciile poștale.

Din aceeaşi categorie

În luna octombrie, Parlamentul European va adopta o rezoluție privind parcursul european al R. Moldova

Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta...

Cine pregătește echipa de negociatori ai R. Moldova la UE?

Demnitari, diplomați și funcționari moldoveni sunt instruiți de foști...

Au fost anunțați câștigătorii concursului publicațiilor jurnalistice în scopul dezmințirii miturilor din sectorul energetic

Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

Uniunea Europeană și PNUD anunță câștigătorii concursului „Economisirea energiei în imagini”

niunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.